Winterweer met de klassieker

Veel klassiekers blijven natuurlijk binnen bij echt winterweer, maar als u toch de weg op gaat is het verstandig als u en uw auto goed voorbereid de sneeuwstorm in gaan. 
Naast de gebruikelijke gereedschappen die het hele jaar in de auto aanwezig zijn, is het handig een goede jas en een paar startkabels mee te nemen. Een starthulp is nuttig voor al die gestrande automobilisten die u onderweg tegenkomt, of als uw dynamo het toch niet helemaal meer kan bijbenen, maar hij neemt wel veel ruimte in. Goede startkabels nemen niet veel ruimte in en werken prima. Leg zo'n gele werkjas in de auto: hij is lekker warm en goed zichtbaar op donkere wegen en vluchtstroken. 

Zo'n 4x4 is natuurlijk wel ideaal in de sneeuw, maar pas op voor overmoed: als een 4x4 gaat glijden dan doet ie dat meestal ineens over alle vier de wielen en met het grotere gewicht en hoger zwaartepunt moet echt rekening gehouden worden.
Let ook op het pad: sneeuw verbergt soms diepe gaten en modder. Natuurlijk wordt zo'n pad minder gebruikt dan de verharde weg, dus als u vast komt te zitten kan het lang duren voordat er hulp komt.
Dit wordt natuurlijk krabben. Zorg ervoor dat u een ijskrabber en slotontdooier bij de hand houdt. Niets is zo vervelend als eenijskrabber en slotontdooier  die braaf in de dichtgevroren auto liggen.