Een IPad in de garage of werkplaats.


Er valt tijdens het sleutelen altijd wat op te zoeken. Afstel-gegevens, maten, te bestellen onderdelen en montage-voorschriften. Een iPad is daarvoor heel handig.
Natuurlijk is er dan de vertrouwde stapel werkplaatshandboeken die alle gegevens beschikbaar heeft, en te telefoon om onderdelen te bestellen en er staat ook altijd wel een oud transistor radiootje in een hoekje te spelen. Je kan natuurlijk ook een oude pc in je werkplaats zetten, maar die neemt aardig wat ruimte in en het kost altijd weer een beetje tijd om'm op te starten.


Een iPad kan, net zoals de meeste andere verkrijgbare tabletjes, de meeste van al die functies gewoon combineren. Je hebt meteen het internet in de buurt en daar zijn vele websites met technische informatie. Je kan ook zelf een mooi overzichtje maken van de afstelgegevens die je vaak nodig hebt en de onderdelenleveranciers zijn online bereikbaar als je onderdelen nodig mocht hebben.  Dat radiootje kan de deur ook uit, omdat je nu online zowat alle radiostations beschikbaar hebt om naar te luisteren. 
De onderdelenboeken en werkplaatshandboeken doe je natuurlijk niet weg, maar wat let je om relevante pagina's te scannen en op je tabletje mee te nemen. Wel uitkijken met vette vingers op je schermpje natuurlijk. Vooral als je het tabletje leent van je vrouw of kinderen...