Austin Morris Riley Wolseley register: vergaderen op de parkeerplaatsHet Austin-Morris-Riley-Wolseley-register opende het seizoen weer met de ledenvergadering in het Veluwse Voorthuizen. Deze club is in 1980 opgericht met als doelstelling het verenigen van de eigenaren van alle auto's die onder deze vier merknamen en hun sub-merken (als Vanden Plas en MG) gebouwd zijn.

 
Deze club kent daardoor een grote verscheidenheid aan auto's, variërend van een vooroorlogse Wolseley tot een Austin Princess en van een Wolseley Six tot een Morris Mini.

Het hoofdbestanddeel van de club wordt gevormd door de zogenaamde Farina's (Austin A60, Morris Oxford VI, Wolseley 16/60 en Riley 4/72), de Balanza's (Austin en Morris 1800/2200, Wolseley 18/85) en de ADO16/Glider modellen. Maar ook de moderne klassiekers als de Allegro, Austin/MG Metro en Maestro/Montego zijn bij de club te vinden. Juist de verscheidenheid aan typen en merken maakt dat het AMRWRegister een goed overzicht biedt van een belangrijk deel van de Engelse autohistorie.

Dat de clubleden niet eenkennig zijn, blijkt wel uit het feit dat men ook graag met andere merken op de evenementen verschijnt, zoals Triumph, maar ook Citroen, Jeep enVauxhalls zijn regelmatig te gast/

Het AMRW-Register telt ongeveer 250 leden, met rond de 350 auto's. Jaarlijks zijn er vele evenementen zoals deze jaarvergadering, het clubweekend, verschillende toertochten en regionale clubbijeenkomsten. Daarnaast neemt men geregeld deel aan landelijke evenementen, beurzen en shows. Het clubblad "The Badge" komt vijfmaal per jaar uit en is gevuld met autobelevenissen van leden, technische artikelen, informatie over overheidsmaatregelen en verslagen van bijeenkomsten.

 Vanwege de grote verscheidenheid aan typen binnen de club is er geen centraal onderdelenmagazijn, maar er zijn binnen de club altijd genoeg deskundigen die weten wat waar te koop is of hoe een technisch probleem moet worden opgelost.

Iedereen die geïnteresseerd is in auto's van een van de merken Austin, Morris, Riley en Wolseley, of een dergelijke auto heeft, kan lid worden. Zo kunt u dan ook een zeldzame Wolseley Six aantreffen op de parkeerplaats.

Een Vandenplas 1300 staat naast een Mini pickup, een Maxi en een Triumph Spitfire, terwijl een  Wolseley 1500 naast een Lancia parkeert.

Meer informatie kunt u vinden op de website AMRWR.nl